Coaching medewerkers

coaching
Als werkgever, HR of leidinggevende kan je vanuit bezorgdheid signalen vaststellen bij je medewerker en kan een neutraal objectieve partij ondersteunend zijn om je medewerker terug op pad te helpen.
Onder de vorm van welzijnscoaching bied ik volgende trajecten aan. 

“Mindcheck – een preventief traject: Hoe sta ik in mijn job? Wat geeft mij energie? Wat kost mij energie? 
Wat heb ik nodig om verder te groeien?” 

“Mindreflect – bij signalen van belasting: Wat heb ik nodig om mij opnieuw veerkrachtig in mijn job te voelen? Wat kan ik zelf doen? Wat zijn mijn valkuilen? Waar heb ik ondersteuning in nodig en hoe kan ik deze vragen?”

“Mindconnect – bij re-integratie: Wat heb ik nodig om op een duurzame manier bevlogen te blijven in mijn job? Hoe kan ik terug verbinding maken met de organisatie? Hoe kan ik mijn kwaliteiten beter inzetten? Hoe kan ik anders omgaan met de zaken die mij energie kosten?” Daarnaast bied ik loopbaancoaching en ondersteuning bij jobcrafting aan. Gemiddeld duurt een traject vijf sessies van anderhalf uur per sessie. Afhankelijk van de noden van uw bedrijf en de medewerker kan dit traject doorgaan op uw site, mijn site of onder de vorm van een wandelcoaching. 

Coaching leidinggevenden

Als leidinggevende kan je ook zelf vastzitten in je eigen loopbaan. Of misschien zit je wel met vragen over het coachen van je medewerkers? Ook als leidinggevende kan je dus beroep doen op de welzijnscoachingstrajecten of loopbaancoachingstrajecten. 

Daarnaast is het mogelijk dat er vanuit de organisatie strategische verwachtingen zijn zoals het voeren van functioneringsgesprekken, evaluatiegesprekken en eventueel slechtnieuwsgesprekken. Of kan er verwacht worden dat je zelf een andere leidinggevende stijl opneemt. Ook hier kunnen we voor jou een coachingstraject uitstippelen om op die manier je zelfgekozen doelen te bereiken.

Coaching teams

coaching-02

Ik hoor heel vaak dat teamleden het belangrijk vinden om op een open manier feedback te kunnen geven tegen elkaar en het belang van assertiviteit hierin erkennen. Ik stel echter vast in de praktijk dat de psychologische veiligheid vaak ontbreekt om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. We vertrekken steeds vanuit een intakegesprek met de betrokken actoren, om op die manier een teamontwikkelingstraject te ontwerpen op maat. Dit kan gaan om een luchtige teambuilding met groepsdynamische oefeningen die de nodige inzichten opleveren of een doorgedreven begeleiding met effectief veranderend gedrag als eindresultaat.

Teamanalyse

Wanneer het team reeds in een ‘impasse’ beland is, is een teamanalyse meer aangewezen. Hierbij vertrek ik vanuit individuele gesprekken bij alle teamleden om de temperatuur te meten en de gemeenschappelijke doelen te bepalen. Hierbij kunnen de eerste emoties geventileerd worden om vervolgens over te schakelen naar teambegeleiding of teambemiddeling, waarbij we opnieuw kunnen komen tot een niveau van verbinding. Teambuilding, teamontwikkeling, teamanalyse, teambegeleiding is steeds maatwerk. 

Coaching organisaties

Als procesbegeleider coach ik organisaties bij tal van uitdagingen. Elke organisatie heeft haar eigen unieke dan, elke vraag is dan ook anders. Hieronder een greep van vragen die frequent op mijn pad komen: 
 
Hoe zet ik een preventief stress- en burn-outbeleid op in mijn organisatie? 
Hoe voer ik gesprekken rond ziekteverzuim?
Hoe werken we aan een open-communicatie & feedback-cultuur?
Hoe begin ik aan een tevredenheidsmeting of aan een doorgedreven risicoanalyse psychosociale aspecten? 
Hoe vergroot je de veerkracht en de productiviteit van teams? 
Hoe selecteer je de juiste vertrouwenspersoon in jouw organisatie? 
Hoe werken aan een efficiënte vergadercultuur? 
Hoe zorg ik ervoor dat iedereen op een duurzame manier kan samenwerken op een landschapsbureau?